Şeftali

Şeftali değişik iklim şartlarına uyabilen meyve türlerinden biridir. Ekvatorun güney ve kuzeyinde 25-45 enlem dereceleri arasında yetiştiriciliği yapılabilmektedir.

Kayısı

Yapraklar uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler.

Elma

Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Akdeniz Bölgesinde 800 m.‘den yukarı yerlerde yetişir. Yüksek ışık yoğunluğu elmada çok iyi renk oluşumunu sağlar.

Nar

Nar (Punica granatum), Lythraceae familyasından içinde küçük çekirdekler ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türü.

Vişne

Vişnelerin odunsu kısıtmları –40 °C’ ye kadar dayanabilirler. Vişneler düşük sıcaklıklara kirazlardan daha fazla dayanırlar. İlkbaharda çiçeklenme kirazlardan daha sonra olduğu için vişne çiçeklerinin ilkbahar geç donlarından zarar görme olasılığı daha düşüktür.

Meyveciliğin Tarihçesi

Türkiye birçok meyve türlerinin anavatanı ve meyvecilik kültürünün beşiğidir.

Devamını Görüntüle

Bahçecilik

Bu sayfada meyve, meyve yetiştiriciliği, meyve suyuna uygun bahçecilik bilgileri, zirai mücadele gibi bilgiler yer almaktadır.

Devamını Görüntüle

Fabrikalar

Meyve suyu ve pulp / konsantre fabrikalarının harita üzerinde yerleşimi.

Devamını Görüntüle
© 2016 Meyve Suyu Endüstrisi Derneği | Tüm Hakları Saklıdır