MEYED Haber Bülteni

Linked hesabınız ile üye olabilirsiniz.

Meyve suyu endüstrisinin en prestijli teknik buluşmalarından biri olan IFU Teknik Çalıştayı 2025, bu yıl MEYED ve IFU – Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Derneği iş birliğiyle İstanbul’da düzenlendi.

15 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte, 15 farklı ülkeden 105 uzman, 63 kurumu temsilen bir araya geldi. Türkiye’den katılan 55 profesyonel, önceki yıllara kıyasla önemli bir artışı temsil ederek sektörel ilginin ve uluslararası etkileşimin güçlü bir göstergesi oldu.

Katılımcı ülkeler arasında Avusturya, Brezilya, Fransa, Almanya, Hollanda, Portekiz, Rusya, Mısır, Tunus ve Meksika gibi ülkeler yer aldı. Bu yılki çalıştay, IFU Teknik Çalıştayları tarihindeki en yüksek uluslararası katılıma sahne oldu.

16 Nisan’da ise programın ikinci günü kapsamında TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ve Aromsa A.Ş. tesislerine teknik ziyaretler düzenlendi. Bu ziyaretler, bilgi paylaşımı ve iş birliği fırsatlarını geliştiren verimli birer deneyim sundu.

MEYED olarak uzun yıllardır IFU ile güçlü bir iş birliği sürdürüyoruz. Bugün Türkiye’den üç temsilcimiz, IFU çatısı altında önemli görevler üstleniyor:

🔸 Demir Sarman – Başkan Yardımcısı

🔸 Prof. Dr. Mehmet Pala – Güneydoğu Avrupa ve Türkiye IFU Elçisi

🔸 İpek Işbitiriren – Türkiye, Kafkaslar ve İsrail Bölgesi Yürütme Komitesi Temsilcisi

Etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçen tüm katılımcılara, konuşmacılara ve sponsorlarımıza; başta IFU olmak üzere katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.

Destekleyen Kurumlar:

Aromsa A.Ş., BioSystems, Perla Fruit, ADM, Anadolu Etap, bioMérieux, DİMES A.Ş., Göknur Gıda, Meysu Türkiye, Neotron Spa, TAMEK

Geleceğin meyve suyu endüstrisini birlikte şekillendirmeye devam ediyor; bilim odaklı, uluslararası iş birliklerini temel alan yeni etkinliklerde tekrar buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.